Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Jól küzdött és fordított a Dunaferr

2002.07.27. 20:17
Jóllehet a komplett csatársorát elveszítette a Dunaferr a nyáron, mégis három gólt ért el a szerény teljesítményt nyújtó, ámde bajnoki álmokat szövögető Szuperkupa-győztes Újpest ellen. A lilák ezzel a produkcióval semmire sem jutnak, míg a Dunaferr, ha a folytatásban is így játszik, meglepetést okozhat.
A kétségkívül legjobban erősítő Újpest a meggyengült Dunaferr épülő otthonába látogatott, és az új szerzemények, no meg a vezetőedző, a szlovák Molnár László - hivatalosan kapusedző - egyértelműen a győzelem reményében léptek pályára. A másik oldalon a többnyire hangzatos nyilatkozatairól híres Tornyi Barnabás visszafogott volt.

Ezt viszont alighanem altatásnak szánta, hiszen csapata már az első félidőben sokkal aktívabb volt, mint a lila-fehér együttes. A helyzeteik azonban rendre kimaradtak. A harmadik percben Rósa Dénes a kapufát találta el, az első negyedóra végén Alex fejese volt erőtlen, négy perccel később Horváth emelése tévesztett centikkel célt. Lengyel távoli lövésénél pedig Vlaszák volt a helyén.

Aztán az első támadásából gólt ért el az Újpest. A nyáron eladni kívánt Tamási hét perccel a félidő vége előtt megiramodott, a védők nem támadták meg, így tizennyolcról lövésre vállalkozott, labdája pedig a kapufát súrolva a hálóban kötött ki. Nagy gól volt.

A második félidőben aztán a mezőnyfölény kiharcolása mellett már gólokra is képes volt a hazai alakulat. Az 52. percben Bükszegi szögletét fejelte a kiváló ütemben és nagy lendülettel érkező Bagoly öt méterről a kapuba. A Dunaferr lendületben maradt, míg az Újpest kontrákkal próbálkozott.

A vendégvédők is egyre többet léptek fel a középpályára, ám Korolovszky a kezdőkörben elveszítette a labdát, amire Bagoly csapott le, aki senkitől sem zavartatva rávezethette a labdát Vlaszákra, és higgadtan ellőtte mellette.

A Dunaferr ezek után is ráerőltette az akaratát a vendégekre, akik nem tudtak újítani, és ha Éger az egyik szöglet után még hibázott is, a hosszabbításban Jakl már nem, így két góllal nyertek az újvárosiak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.