Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Újpest-Ferencváros 3-0

2002.09.15. 11:24
Noha a félidőben úgy tűnt, hogy el sem kezdődhet a második félidő a nézőtéri rendbontások miatt, a második játékrészben aktívabb Újpest végül simán megnyerte a feszült körülmények kezdődő és végződő rangadót. Kovács Zoltán két gólt lőtt, a Fradi csupán helyzetekig és kapufáig jutott.
A Ferencváros nagyszerűen kezdte az idei szezont, négy meccsen gólt sem kapott, a legutóbbi MTK elleni összecsapáson azonban már gyengén játszottak, és a kék-fehérek hazai pályán verték Garami együttesét. Dragónert kiállították, így a Fradinak az ő valamint Gera pótlása jelentette a legnagyobb feladatot. Az Újpestnek idén mindössze egyetlen jó meccse volt, így nagy szükség volt számukra a sorok rendezéséhez a kéthetes bajnoki pihenőre.

Rósa a gólvonalról mentett

Tapintani lehetett a pályán, és a pályán kívül egyaránt a feszültséget a mérkőzés elején, ám az első félidőben Szabó Zsolt játékvezető sárga lapjaival - ha nehezen is - kordában tudta tartani a játékosokat. A küzdelem hatalmas volt, a színvonal már korántsem, ám néhány szép eseménynek tanúi lehettünk.

Tokody előretörését, Poljakovic lövését lehetett feljegyezni az egyik oldalon, a vendégeknél ellenben Tököli kapáslövése volt említésre méltó, ami az egyik védőn változtatott irányt. A szöglet után Cheregi fejelt kapura, de Rósa a gólvonalról a mezőnybe fejelte vissza a labdát. A félidő hajrájában még Lipcsei hagyta faképnél őrzőjét, Korolovszkyt, elfutott a szélen, középre adására Tököli remek ütemben érkezett, de Juhár szerelni tudta, így odalett a nagy helyzet.

Szűcsöt petárdával dobálták

A második félidő aztán úgy tűnt, hogy el sem kezdődhet. A rendőrségnek előbb a Fradi-táborban akadt dolga, miután ismét felszedtek jó néhány széket a drukkerek, és azok közül pár darab a játéktéren landolt. A hamarosan megérkező készenléti rendőrség tett rendet a lelátón. Szabó játékvezető, amikor már úgy érezte, hogy öt perc pihenő után ismét a játék legyen a főszereplő, akkor az újpesti tábor válaszolt a "provokációra".

A pénztárszalagok után ugyanis "Júdás" Szűcs felé petárdát dobtak, ami körülbelül három méterre robbant fel mellette, és a kapus "nem hallok, nem hallok" - kiáltással terült el a gyepen. Szabó így nem tehetett mást: ismét félbeszakította a találkozót, és megkérte a két csapatkapitányt, hogy menjen oda a szurkolótáborokhoz, és nyugtassák meg őket. Lipcsei és Kovács mindezt megtette, Szabó pedig elindította a második félidőt, a rendőrök azonban végig ott álltak az alapvonal mellett a nagyobb botrányt megelőzendő.

Kovács Zoltán eldöntötte

A félidő elején a Fradi játszott jobban, és Gyepes fejesénél Vlaszákon már túljutott a labda, ám a kapufa kisegítette a kapust. Ezek után érezhetően átvette az Újpest a játék irányítását. Ennek köszönhetően a 61. percben Korolovszky nagyszerű átadással indította a védők mögül induló Kovácsot, aki rávezethette Szűcsre a labdát, és egy pattanás után a bal alsóba lőtt tizenötről.

A Fradi ezek után jobb híján kitámadott, és erre ráfizetett. Korolovszky jól tartotta a labdát a középpályán, Horváthoz játszott, aki kitűnően vette észre, hogy Rósa a baloldalon védő nélkül érkezik. A középpályás egyből, tizennégyről csavart, Szűcs beleütött a labdába, de hárítani már nem tudott.

Még inkább rákapcsolt a Fradi, Jovicot Juhár lebirkózta, de a tizenegyes elmaradt. Fölényben játszottak a vendégek, de a kapura igazán veszélyesek nem voltak. Aztán egy jogtalan büntetőt reklamáló Szkukalek beragadt, Tamási szöktetéssel így Kovács megint kilépett a védők közül, és tíz méterről a jobb sarokba gurított.

A meccs után újabb botrány már nem tört ki, a vendégszurkolókat a készenléti rendőrség a különmetrókig kísérte. A rendőrök tizenkét szurkolót vettek őrizetbe csoportos garázdaság bűntette miatt, további három személyt garázdaság vétsége miatt állítottak elő, közülük egyet szintén őrizetbe vettek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.