Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Dunaferr-Zalaegerszeg 2-3

2003.04.23. 17:16
Jóllehet kétszer is előnybe került a Dunaferr, előnyét nem tudta megőrizni, és a sokkal jobb erőkből álló címvédő megérdemelten nyert. Különösen a második félidőben volt érezhető a fölényük. Igen nehéz helyzetbe került a Dunaferr.
Miután a Dunaferr két sorsdöntőnek is minősíthető hazai kiesési rangadóját, a Kispest és a Békéscsaba ellen is elveszítette, a bajnoki címvédő ellen nem volt más esélye, minthogy nyerjen, ha életben akarja tartani bennmaradási reményeit. A ZTE viszont játékosanyagban mérföldekkel járt az újvárosaik előtt.

Ez a fölény azonban korántsem érződött a kezdéskor, hiszen Drobnjak révén előnybe került a hazai együttes. A szerb támadó Nikolovtól kapott remek átadást, majd rávezethette a labdát a kapusra, és nem volt más dolga, mint elgurítani a játékszert a kifutó Bardi mellett. Mivel ezt tökéletesen megtette, vezetéshez juttatta a csapatát.

Nem örülhetett azonban sokáig a hazai társulat, mert a csereként beállt Babati átadását Szabó fejelte a kapuba. Aztán két percen belül újabb gyors gólváltás következett. Előbb Csóka rántotta le a büntetőterületen belül Lengyelt, és a sértett nagy nyugalommal gurított a lapuba, majd a másik oldalion Kenesei lefordult védőjéről, és húsz méterről jobbal szép gólt lőtt.

A vendégek - Egressynek hála - lendületben maradtak, a legnagyobb helyzet mégis Zsók hagyta ki kevéssel a lefújás előtt -, aki nem tudta ellőni a labdát a kifutó zalai kapus mellett.

A fordulás után gyorsan döntésre vitte a dolgot a ZTE: Babati átadása után Kenesei tíz méterről nem hibázott. A hazaiak szemlátomást ellőtték a puskaporukat az első félidőben, mert a másodikban szinte helyzetig sem jutottak - Zsók második sárgája után, tíz perccel a vége előtt végképp visszaestek -, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy sorrendben harmadszor is kikaptak hazai pályán.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.