Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Kiesett a Kispest

2003.05.23. 20:03
Kenesei mesterhármasa azt jelentette a tíz évvel ezelőtti bajnok Kispestnek, hogy 83 év után kiesett az első osztályból. A piros-feketék még vezettek, és nem adtak meg nekik egy szabályos gólt, de megérdemelten kaptak ki.
Jól kezdődött a meccs a Kispest számára, mert Kocsárdi visszarántotta a jó labdát kapó Sasut, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a vendégeknek. A sértett magabiztosan értékesítette, így még azok a Kispest-drukkerek is bizakodhattak, akik a talán túlzó rendezői fellépésnek köszönhetően a könnygáztól nem láthatták a román csatár pontos gurítását. (A szurkolók egy transzparenst szerettek volna kifüggeszteni, ezt akadályozták meg a biztonságiak.)

Húszpercnyi játék után magához tért a ZTE. Szamosi nagyszerű labdájával Kenesei ziccerbe került, és állítás nélkül ellőtte nyolc méterről a jobb sarokba, Molnár tehetetlen volt. A következő támadást is a gólkirály-jelölt fejezte be, miután Gyánó sarokkal passzolt a lendületből érkező csatár elé, aki az átvétel után ismét magabiztos volt, ezúttal tizenkét méterről lőtte a bal sarkot.

Gyánó kapufája után Sasu nagy ziccerben hibázott, majd Zombori szabályos gólt lőtt, Szabó azonban les miatt érvénytelenítette. A másik oldalon egy kezezés miatti tizenegyest nem látott meg a játékvezető.

A fordulás után Gyánó hatalmas kapufát lőtt tizenhatról, Kenesei hétméteres perdítése centikkel ment fölé. A következő helyzetét viszont már belőtte Kenesei, ismét Szamosi volt a támadás előkészítője, középre gurítását pedig tizennégy méterről vágta be a válogatott támadó.

A tizenháromszoros bajnok Kispest nem tudott váltani, ez a vereség pedig azt jelentette: jövőre a másodosztályban küzdhetnek. A zalai publikum Bozsik Péter éltetésével zárta utolsó hazai meccsét.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.