Hajnalka
-1 °C
15 °C

Debrecen-Újpest 3-3

2003.10.31. 20:54
Mozgalmas, jó iramú, bombagólokkal tarkított mérkőzésen nem tudta megőrizni kétgólos előnyét az Újpest, ám ennek ellenére pontot szerzett a Debrecen otthonában. Szentes csapata ezzel a küzdelmes meccsel készült a PAOK Szaloniki elleni jövő heti UEFA-kupa találkozóra.
Rögtön az első helyzetét értékesítette a vendégcsapat. A tizedik percben Simek futott el a jobboldalon, belőtt labdájára nagyszerű ütemben érkezett Kovács Zoltán, aki hét méterről előrevetődve fejelt a kapuba, Topmic csak beleütni tudott a labdába.

Miután hátrányba került a Loki nagyon rákapcsolt, de csak helyzetig jutottak a hazai támadók. Az Újpest ugyanakkor gólra váltotta a következő lehetőségét is. Szekeres röviden fejelt ki egy előreívelt labdát, Erős érkezett, jó húsz méterről - kapásból - lövésre szánta el magát, és a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába.

A Debrecen még a félidő vége előtt hasonlóan nagy góllal szépített. Nikolov iramodott meg a jobboldalon, középre húzott, majd harminc méterről tüzelt, és Vlaszák nem tudott hárítani.

A fordulás után is változatos maradt a játék. A Debrecen lendületben maradt, de csak húsz perc elteltével koronázta siker fáradozásaikat. Akkor Böőr negyven méteres szóló után betört a tizenhatoson belülre, ahol Vanczák akasztotta. A megítélt büntetőt Éger a jobbra mozduló Vlaszák mellett a kapuba bal sarkába gurította. Nehezítette a vendégek helyzetét, hogy szabálytalansága után a védő megkapta második sárga lapját is.

Mindez azonban nem szegte kedvét a liláknak, mert Kovács ismét gólt. Mindössze négy perccel az egyenlítő találat után Simek ismét kihagyhatatlan hozta a csatárt, aki hét méterről megszerezte második gólját. Nem sokáig örülhetett a Mezey-csapat, mert Selymes a 72. percben egyenlített. Böőrtől kapott vissza egy labdát a ballábas játékos a szélen, beadás helyett kapura lőtt, és a rövid felső sarokba ragasztotta a labdát.

A folytatásban a Debrecen akarata érvényesült, Bajzát kevéssel a vége előtt el is dönthette volna a három pont sorsát, de hibázott, így egy ponttal kellett megelégednie Szentes Lázár csapatának.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.