Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Pécs-Ferencváros 0-1

2004.03.21. 15:08
A Ferencváros első idei gólja három pontot ért, de a Pintér-csapat sikeréhez a játékvezető ténykedése is kellett, aki nem adott meg egy gólt a pécsieknek, és egy tizenegyesgyanús esetnél is továbbot intett.
Az eddigi két tavaszi fordulóban mindkét együttes gólképtelennek bizonyult, így értelemszerűen nagyon fogadkoztak, hogy most megtörik rossz sorozatukat. Ennek megfelelően is kezdődött a meccs, húsz percig élvezetes volt a játék.

Előbb Márton került helyzetbe - rosszul vette át a labdát Szűccsel szemben -, majd Gera eresztett meg tizenhatról egy lövést, de néhány centit tévedett. Aztán Kapic próbálkozott, majd a Kínát is megjárt Kerekes, és épp a szlovén válogatott játékos mentett.

A folytatásban visszaesett az iram, ám a félidő vége előtt váratlanul előnybe került a Fradi. Lipcsei szabadrúgására Kiss György érkezett, és öt méterről a kapuba passzolt.

A fordulás után jól kezdett a Pécs, az 55. percben Erős lövése után Koltai elé került a labda, aki tíz méterről nem is hibázott. A játékvezető azonban az asszisztensével való hosszas tanakodás után érvénytelenítette a találatot. Három perc sem telt el, amikor Botis lerántotta Montvait a tizenhatoson belül, ám Saskőy sípja néma maradt.

A Fradinak két komoly helyzete volt a folytatásban, előbb Botis emelkedett a pécsi védelem fölé, nyolc méterről fejelt, de a labdát Gaál a gólvonalról vágta vissza a mezőnybe. Hét perccel a vége előtt Lipcsei egyedül vezethette kapura a labdát, meglepetésre tizennyolcról lőtt, de jó fél méterrel fölé.

A meccs nem múlt el rendzavarás nélkül, hiszen összesen tizenkét személy esetében járt el a rendőrség. Közülük nyolc fő ellen szabálysértési eljárás indult: öt személyt rendzavarással, hármat pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértéssel gyanúsítanak. E nyolc ember közül kettőt gyorsított bírósági eljárás céljából őrizetbe vettek. Az előállított további négy személy ellen garázdaság vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!