Judit
-2 °C
8 °C

FTC-Debrecen 0-0

2004.03.27. 20:59
Az első húsz percben egy-egy kiállítás, majd Gera kihagyott tizenegyese jelentett izgalmat. A folytatásban is magyar pályán ritkán látható iramú mérkőzést produkáltak a felek, gól azonban nem született.
Minden bizonnyal az elmúlt évtizedben egy bajnoki találkozóról sem beszéltek annyit, mint a legutóbbi Ferencváros-Debrecen összecsapásról. Ezúttal azonban nem a meccs után, hanem már az első percekben izgalomba jött a nézőtér.

A 4. percben Sándor ugratta ki Bajzátot, s a gólhelyzetben kapura törő csatárt Kriston utolsó emberként lerántotta, ezért Megyebíró játékvezető azonnal kiállította a hazai középpályást.

Negyedóra múlva "egyenlített" a Debrecen. Sasu lépett ki a vendégvédők közül, de a román támadót Bernáth buktatta a 16-oson belül. A debreceni védő reklamálás után piros lapot kapott. A büntetőt Gera végezte el, ám gyengén meglőtt, a kapu bal oldalába tartó labdáját Tomic kivédte.

A Ferencváros hatalmas lendülettel és elszántsággal kezdte a mérkőzést, s a debreceni kapu annak ellenére sem szabadult fel a nagy nyomás alól, hogy a hazaiak emberhátrányba kerültek.

A második félidőben sokkal kiegyenlítettebb, ugyanakkor hullámzóbb lett a játék. Mindkét fél előtt akadtak lehetőségek, de ezek rendre kimaradtak. A legnagyobb lehetőség a Fradi előtt adódott, amikor tíz perccel a lefújás előtt Tököli és Gera vihették Égerre a labdát, de addig-addig szórakoztak, amíg a visszaérő védők tisztázni tudtak.

Összességében a hazaiak sokkal közelebb álltak a győzelemhez, de ideges és pontatlan játékuk miatt nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot. Az FTC utoljára 2001 tavaszán tudott nyerni otthon a Debrecen ellen, a hajdúságiak azóta gólt sem kaptak az Üllői úton.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.