Nehéz a kézilabdacsapataink kupa-sorsolása

MR
2000.12.15. 14:53
Kedden sorsoltak az európai kézilabdakupák újabb fordulójában. A női Bajnokok Ligájában játszó két magyar együttes, a Herz-FTC és a Győri Graboplast ETO KC nagyon nehéz csoportba került, bravúr szükséges a továbbjutáshoz. A Ferencváros ellenfelei: Lützellinden (német), Bakkelagets (norvég), Ferrobus Mislata (spanyol)
A Győr ellenfelei: Mar Valencia (spanyol), Krim Neutro Roberts Ljubljana (szlovén), Szpartak Kijev (ukrán)
A női EHF Kupában szintén két magyar csapat érdekelt: a nyolcaddöntőben a székesfehérvári Cornexi-Alcoa a dán Skovbakkennel először otthon találkozik. A DVSC-Valdor az osztrák McDonald,s-Wienerneustadttal találkozik, az első mérkőzést Ausztriában játsszák. Valamennyi női gárda január 6-án vagy 7-én lép először pályára. A visszavágókat egy héttel később rendezik, a BL-ben hetente lesz egy-egy forduló.
A férfi KEK-ben a Fotex KC Veszprém az osztrák Bregenz, az EHF Kupában a Pick-Szeged a Kiskőröst búcsúztató orosz CSZKA Moszkva ellen egyformán hazai pályán kezd december 9-én vagy 10-én, visszavágók 16-án, vagy 17-én. Mindkét csapatunk továbbjutása esetén a legjobb nyolc közé kerülhet.