Ágnes
-11 °C
-4 °C

Magyarország egyedül pályázik a 2008-as Eb-re

MTI
2001.08.03. 16:03
Magyarország önállóan pályázza meg a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát - jelentette be Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter pénteken, a Kaposváron rendezett magyar-horvát tárcaközi megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

A horvátok valószínűleg riválisok lesznek, igaz nem egyedül. Más országgal karöltve viszont lehet, hogy szintén kandidálnak az Eb-rendezésre. Deutsch Tamás elmondása szerint azért nem közösen pályázik Magyarország, mert a legutóbbi holland-belga rendezésnek voltak pozitív momentumai, de akadtak árnyoldalai is.

Stjepan Puhak, a sportügyekért felelős horvát miniszterhelyettes szerint az ő legnagyobb "ütőkártyájukat" a horvát válogatott kimagasló nemzetközi eredményei jelentik. A 2008-as labdarúgó Eb rendezésére a jövő év végéig kell benyújtani a pályázatot, s 2003-ban dönt majd az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

Magyarország (és esetleg Horvátország plusz még valaki) mellett a kontinensviadal lebonyolítása iránt Skócia, Oroszország, Ausztria Svájccal, az északi országok (Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország), valamint Görög- és Törökország együtt érdeklődik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.