Zanardit felkeltik a kómából

MTI
2001.09.17. 13:17
Hamarosan megpróbálják felkelteni a mesterséges kómából Alex Zanardi olasz autóversenyzőt, aki az amerikai CART-sorozat európai debütálásán, a németországi Lausitzringen szombaton súlyos balesetet szenvedett, s mindkét lábát amputálni kellett.
A 34 éves egykori Forma-1-es pilóta a 154 körös verseny 143. körében Hondájával a boxutcából kihajtva megpördült, és összeütközött a közel 320 km/órás sebességgel száguldó kanadai Alex Taglianival.
- Zanardi állapota továbbra is súlyos, de szerencsére már nem életveszélyes - mondta hétfőn Gert Schröter, a berlini kórház orvosa. - Megpróbáljuk felkelteni a mesterséges kómából, azonban vigyáznunk kell, mert a sokkos, traumás állapot veszélyezteti a szív- és veseműködést. Ezután szükség lesz még egy második, rutinműtétre is.
Jó hír, hogy Tagliani már elhagyhatta a kórházat.
A Lausitzringet többen elátkozott helynek tartják. Áprilisban Zanardi honfitársa, a szintén korábbi Forma-1-es versenyző, Michele Alboreto halt meg ugyanitt tesztelés közben, majd néhány nappal később egy pályamunkás vesztette életét, amikor egy autó elgázolta.