Ivanisevic inkább szenved, de nem műtteti meg magát

MTI
2001.09.26. 12:52
A wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic állandó vállfájdalmai ellenére nemet mondott a sokak által ajánlott műtétre, de még legalább két évig szeretné folytatni tenisz-pályafutását.
- Több olyan emberrel beszéltem, akik már átestek ilyen operáción, s úgy döntöttem, hogy összeszorítom fogaimat, s az orvosi beavatkozást mellőzve még legalább két évig pályán maradok - mondta a hazájában nemzeti hősnek számító sztár a Vjesnik című horvát napilapnak. - Tudom, hogy fájni fog a vállam, de ez már ez elmúlt három évben is így volt. Együtt kell élnem a fájdalom-csillapítókkal. Ráadásul a műtét legalább négyhónapos kényszerpihenőt jelentene, s senki sem garantálja, hogy a beavatkozás hatására a problémáim teljesen megszűnnek.
A balkezes klasszis azt is elárulta, hogy már nem igazán élvezi a folyamatos utazgatást, ezért a jövőben rendkívül körültekintően állítja össze versenyprogramját, amelyben a keménypályás viadalok játsszák majd a főszerepet a salakos versenyek kárára.
- Öregszem, s már elegem van a sok repülésből, a szállodák cserélgetéséből. Ráadásul a fiatalok folyamatosan veszély jelentenek, egyáltalán nem tisztelik a hozzám hasonló öregembereket.