Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

New York decemberben megrendezné a birkózó vb-t

MTI
2001.10.02. 10:33
Az Egyesült Államok Birkózó Szövetsége december 6.-tól New Yorkban megrendezné az eredetileg szeptemberre esedékes világbajnokságot. Ha azonban idén mégsem lehet házigazda, szívesen fogadná a sportág legjobbjait 2003-ban.
A korábbi időpont azután módosult, hogy szeptember 11-én terrortámadások érték New Yorkot és Washingtont. A szervezők kegyeleti, illetve biztonsági okokból döntöttek úgy, hogy a viadalra - a lerombolt Világkereskedelmi Központtól mindössze néhány utcányira - szeptember végén nem kerülhet sor.
Az amerikai szervezők tervei szerint - decemberi rendezés estén - az első három napon a Jacob K. Javits Convention Centerben lennének a mérkőzések, s csak a döntőkre kerülne sor az eredeti helyszínen, azaz a Madison Square Gardenben.
A második verzió esetén idén más országban kerülne sor a birkózók legfontosabb viadalára, s az amerikaiak 2003-ban lennének házigazdák. Ennek a valószínűségét azonban csökkenti, hogy arra az időpontra már a franciaországi Créteilt jelölték ki rendezőnek. A nemzetközi szövetség (FILA) várhatóan október 10-i, lausanne-i ülésén határoz.
Az idei vb-rendezéssel kapcsolatban - a terrorcselekmények után - Magyarország, Bulgária, Görögország, Irán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Szlovákia, Ukrajna, Fehéroroszország és Törökország jelezte érdeklődését.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.