Hatszáz rendőr ügyel a biztonságra az USA-Jamica vb-selejtezőn

MTI
2001.10.03. 11:36
Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja vasárnap először lép pályára a szeptember 11-i terrortámadás óta. A rendőrség ezért fokozott biztonsági intézkedésekkel készül a Jamaica elleni világbajnoki selejtezőre, amelyet Massachusetts államban lévő, Bostontól 40 km-re lévő Foxboróban rendeznek.
"A szokottnál szigorúbban és alaposabban ellenőrizzük a szurkolókat. Összesen 600 rendőr illetve biztonsági őr lesz szolgálatban. Erre azért van szükség, mert nem szeretnénk, ha megismétlődnének a New York-i és washingtoni események." - mondta Mark Briggs, a mérkőzésnek otthont adó, 60 ezer néző befogadására alkalmas stadion biztonsági igazgatója.
Briggs Angliában született és korábban ő felelt a londoni Wembley-stadionban a találkozók biztonságos lebonyolításáért. A szakember szerint az európai szurkolók egész másképp viselkednek, mint az amerikaiak. Míg egy angol-holland vagy angol-német meccsen biztosra lehet venni, hogy a drukkerek megpróbálnak összecsapni egymással, addig az Egyesült Államokban ilyen veszély nem fenyeget, nincs szükség a nézők szétválasztására. Foxboroban a terrortámadások elhárítására kell koncentrálniuk a szervezőknek, ami szintén nem könnyű feladat.