Elmarad a vasárnapi Izrael-Ausztria világbajnoki selejtező

MTI
2001.10.04. 20:58
Az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) bejelentése szerint a FIFA elhalasztotta a vasárnapra kitűzött, Izrael-Ausztria világbajnoki selejtezőt.
A FIFA hivatalosan még nem közölte a mérkőzés új időpontjáról szóló határozatát. Korábban az osztrák válogatott kilenc játékosa terrortámadástól tartva nem vállalta az utazást a tel-avivi mérkőzésre.
A csütörtöki tragikus események után Joseph Blatter FIFA-elnök a sürgősségi bizottság felhatalmazásával úgy döntött, hogy az európai 7. csoportban vasárnapra kiírt, Izrael-Ausztria világbajnoki selejtezőt elhalasztja - áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményében.
A végleges adatok szerint 78 ember - köztük két gyermek - vesztette életét, amikor a Fekete-tengerbe zuhant a "Szibéria" légitársaság Tel Avivból Novoszibirszkbe tartó TU-154-es gépe.
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) gyanúja szerint terrorcselekmény történt, az örmény légitársaság közelben elrepülő gépének pilótái ugyanis tanúi voltak a katasztrófának és két robbanást is észleltek a TU-154-es fedélzetén.
Az európai 7. csoportban Ausztria 14 ponttal a második, Izrael 11 ponttal a harmadik. Izraelnek azonban jobb a gólkülönbsége, ezért győzelme esetén Ausztria elé kerülhet és pótselejtezőt játszhat.