Adidasban az argentinok

MTI
2001.10.08. 14:17
November elsején írják alá azt a szerződést, amelynek értelmében a kétszeres világbajnok (1978, 1986) argentin labdarúgó-válogatott adidas szerelésben játszik majd a jövő évi, koreai-japán közös rendezésű vb-n.
A dél-amerikai csapat és a világ második legnagyobb sportszergyártó cégének együttműködése nem új keletű, már 23 évvel ezelőtti első diadalukkor is a háromcsíkos mezben, nadrágban átszottak. Az új kollekciót várhatóan 2002. tavaszán mutatják be.
- A két fél közötti kapcsolat legendás - mondta Erich Stamminger, a cég elnökségi tagja. - Tiszteljük az argentinok eredményes múltját és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ennek mi is részesei lehetünk.
Az adidas-Salomon-csoport az argentin mellett a világ- és Európa-bajnok francia, valamint a német, a spanyol, a japán, a svéd, az ausztrál, a kínai és a dél-afrikai együttest is ellátja szereléssel.
A futball európai sztárjai közül többen is partnerei a vállalatnak: Zinedine Zidane és Raúl (Real Madrid), David Beckham és Fabien Barthez (Manchester United), Patrick Kluivert (FC Barcelona) és Alessandro del Piero (Juventus) egyaránt adidas cipőben játszik.