Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Nyereséges volt a tavalyi labdarúgó-Eb

MTI
2001.10.12. 20:48
Jeu Sprenger, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kincstárnoka pénteken az UEFA prágai kongresszusán bejelentette: a tavalyi belga-holland közös rendezésű Eb az előzetesen tervezett 60 helyett 79 millió svájci frank nyereséggel zárult.
- Ez tagszövetségeinknek nagyon jó hír, lehetőségünk nyílik ugyanis arra, hogy a korábbi ígéretünket megváltoztatva, több pénzzel támogassuk a működésüket.
Az UEFA a 2004-es portugáliai kontinensvetélkedőig esztendőnként 300 ezer frank folyósítását tervezte, az új helyzetben azonban idén 325, jövőre 350, 2003-ban 375 ezret utal át a szövetségek számlájára.
- Az összeg még magasabb lehetne, ha az UEFA marketingcége, az ISL nem jutott volna csődbe. Ez a sajnálatos esemény 22 millió frank veszteséget jelentett az UEFÁ-nak.
Gerhard Aigner, az UEFA főigazgatója szerint a Bajnokok Ligájára nem kötöttek külön biztosítást, ezért nem fordulhat elő, hogy esetleg felbontják a szerződést, mint a jövő évi vb esetében megtörténhet.
- A BL-ben a klubok kötik a biztosításokat, az UEFA kiírja és felügyeli a sorozatot. Természetesen közvetetten mi is érintettek vagyunk a témában, ha ugyanis emelkednek a biztosítási díjak, akkor az egyesületek még több pénzt szeretnének kapni a részvételért. Ha így lesz, megtaláljuk a megoldást.
A FIFA pénteken jelentette be, hogy az Egyesült Államokat ért szeptember 11-i terrortámadás miatt a 2002-es koreai-japán világbajnokságot biztosító Axa Colonia újra kívánja tárgyalni a megállapodás egyes részleteit. Joseph Blatter, a FIFA elnöke meg van róla győződve arról, hogy a cég magasabb összeget akar kérni a biztosításért.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.