Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Pires provokálta Dugarry sérülésének okozóját?

MTI
2001.11.12. 19:16
Kevin Muscat, az ausztrál labdarúgó-válogatott játékosa, aki a franciák elleni, melbourne-i "barátságos" találkozón (1-1) Christophe Dugarrynak komoly sérülést okozott, azt állítja, hogy az esetet megelőzően Robert Pires leköpte őt.

Frank Farina, a hazaiak szövetségi kapitánya úgy véli, hogy - noha ez nem menti tettét - a Wolverhampton védőjét Pires meggondolatlan cselekedete dühítette fel. Ezt követően már nem tudott megfelelően összpontosítani, s előbb a köpködő játékos ellen szabálytalankodott, majd az 56. percben csatártársát, Dugarryt is felrúgta. Utóbbi estében térdsérülést szenvedett, aminek következtében - az első vizsgálatok szerint - legalább három hónapot ki kell hagynia.

Roger Lemerre, a franciák szakvezetője brutálisnak nevezte Muscat "szerelését", s egyúttal kijelentette: a labdarúgás nem teke. A hazai szakvezető ugyanakkor Pires felelősségét emlegette, amikor úgy fogalmazott: világbajnokként példát kellene mutatnia.

A mérkőzés szükségességét több, a francia sztároknak "munkát" adó európai elitklub megkérdőjelezte, s a történtek után sokan jogosnak is vélhetik a túrával kapcsolatban előzetesen megfogalmazott fenntartásaikat. Dugarry egyesületének, a Girondins Bordeaux-nak a vezetői viszont továbbra sem vitatják Lemerre kapitány döntésének helyességét. Ők azt mondják, hogy támadójuk bármilyen más mérkőzésen megsérülhetett volna.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.