Ritter Árpád bejutott a nyolcaddöntőbe a birkózó vb-n

MTI
2001.11.22. 20:38
A szófiai szabadfogású birkózó-világbajnokságon első napján remek eredményt ért el Ritter Árpád. A 76 kg-os magyar Európa-bajnoki bronzérmes versenyző második mérkőzésén hosszabbításban 3-2-re verte a kazah Lalijevet, és bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben dél-koreai ellenfél vár rá.

Második veresége után búcsúzott a további küzdelmektől a 63 kg-os Dencsik István: a dél-koreai Bae 8-1-es sikerével a csoportküzdelmeket is megnyerte.

Nehéz helyzetbe került a délelőtti első összecsapásán győztes Farkas Zoltán (97 kg), mivel hosszabbításban 3-2-re kikapott a kubai Moralestől. Farkasnak pénteken mindenképpen győznie kell a lengyel Witek ellen, de ebben az esetben is csak matematikai esélye van a továbbjutásra.

A vb második napján három magyar volt érdekelt a következő négy súlycsoport (58, 69, 85, 130 kg) mérlegelésében. Az Európa-bajnok Bánkuti Zsolt (58) az első körben erőnyerő lesz, majd bolgár és perui riválissal küzd. Kiss Tamás (85) üzbég és grúz, Aubéli Ottó (130) mongol és amerikai ellenfelet kapott.

A pénteki program 9 órakor kezdődik, a párhuzamosan zajló női vb-n nincs magyar induló.