Mocsai Lajos kijelölte vb-keretét

MTI
2001.11.29. 14:13
Mocsai Lajos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön megnevezte azt a 16 játékost, akik elutaznak a kedden kezdődő olaszországi világbajnokságra, azonban taktikai okokból közülük egyet - egyelőre nem tudja, kit - még nem nevez be.

Az utazó keret:
kapusok: Farkas Andrea (ASPTT Metz), Pálinger Katalin (Dunaferr), Sugár Tímea (FTC)
mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix (Hypo NÖ), Borók Rita (Viborg HK), Radulovics Bojana (Dunaferr), Siti Beáta (Ikast Bording), Siti Eszter (FTC), Deli Rita (Hypo NÖ), Farkas Ágnes (FTC), Kulcsár Anita (Cornexi-Alcoa), Pádár Ildikó (FTC), Kirsner Erika (FTC), Pigniczki Krisztina (Dunaferr), Kindl Gabriella (Győr), Pálffy Zsuzsanna (Dunaferr)

Mocsai megjegyezte, Lőwy Dóra sem került ki a csapatból, a továbbiakban azonban klubjával, a Ferencvárossal készül, és még az is elképzelhető, hogy a fennmaradó egyetlen üres helyre őt nevezi be "A szabályok lehetővé teszik, hogy ne töltsem fel a teljes, 16 fős világbajnoki keretet. Még az az extrém eset is előfordulhat, hogy csak a zárónapra lesz teljes a csapat" - nyilatkozott az edző az MTI-nek.

Csütörtökre dőlt el, hogy a sérültek - Balogh, Radulovics és Kindl - mindegyike tudja vállalni a játékot, ezért ők biztos utazók.

A magyarok hétfőn repülnek Bécs és Verona érintésével Meranóba, a csoportküzdelmek helyszínére. Célkitűzés, hogy az együttes az öt között végezzen.