Klicsko lehet a Tyson - Lewis meccs győztesének ellenfele

MTI
2001.12.06. 16:11
Elképzelhető, hogy Vitalij Klicsko legkésőbb jövő nyáron megmérkőzik a profi ökölvívás nehézsúlyú világbajnokával, Lennox Lewisszal vagy a botrányairól elhíresült Mike Tysonnal. Az idősebb Klicsko-fivér több mint tízhónapos szünet után szombaton lép újra szorítóba. Az ukrán bokszoló ellenfele az az amerikai Ross Puritty lesz, aki 1998. decemberében legyőzte öccsét, Vlagyimirt.
- Jó hír, hogy Vitalij a második helyre került a WBC ranglistáján, de nem a legjobb pillanatban tudtuk ezt meg. Ugyanis, ha szombaton nem győz, akkor elfelejtheti a jövő évi nagy összecsapást - mondta Fritz Sdunek, Klicsko edzője.
Vitalij Klicsko 27 győztes mérkőzés után tavaly áprilisban vállfájdalmai miatt a 10. menetre már nem állt ki az amerikai Chris Byrd ellen, így elveszítette a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki övét. Utoljára január 27-én Münchenben a szintén amerikai Orlin Norris ellen mérkőzött, aki már az első menet elején feladta a küzdelmet. Klicsko azóta térdsérülése miatt nem vállalt találkozót.