Nem lesz Dániában Tyson-Lewis meccs

MTI
2002.01.31. 17:38
A dán profi ökölvívó szövetség elnöke szerint kizárt, hogy az általa vezetett szervezet licencet adna Mike Tysonnak a Lennox Lewis elleni profi nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésre.

"Tysonnak állandó lakhellyel kellene rendelkeznie Dániában, vagy olyan helyen élnie, mondjuk Svédországban vagy Norvégiában, ahol tiltják a profibokszot "- közölte Jess Andreasen.

Az amerikai fenegyerek számára Skandinávia nem lenne ismeretlen: október 13-án Koppenhágában lépett szorítóba és technikai k.o.-val verte meg a hazai közönség előtt szereplő Brian Nielsent.

Az április 6-ra tervezett párharcot eredetileg Las Vegasban rendezték volna, de az esemény sajtótájékoztatóján kirobbant botrány után Nevada állam sportbizottsága megtagadta a versenyzői engedély kiadását Tyson számára. Az egykori világbajnok ugyanis sértő megjegyzéseket tett a WBC- és IBF-címvédő Lewisra, megütötte annak egyik testőrét, az ezután kitört tömegverekedésben pedig állítólag megharapta brit riválisa combját.

A Dél-afrikai Köztársaság már jelezte: szívesen megrendezné a 100 - egyes hírek szerint 150 - millió dollár összdíjazású találkozót.