Lewis nem akar minden áron Tysonnal bokszolni

MTI
2002.02.01. 19:55
Lennox Lewis csak akkor hajlandó megmérkőzni Mike Tysonnal, ha az amerikai bokszoló bebizonyítja, hogy képes a sportszerű küzdelemre.

"Tysonnak segítségre van szüksége. Addig nem léphetne ringbe, amíg nem tisztázza magában, mit is jelent a boksz" - mondta a WBC és az IBF nehézsúlyú brit világbajnoka.

Lewis kijelentette: most már egyáltalán nem akar április 6-án megmérkőzni Tysonnal, aki verekedést provokált a múlt heti sajtótájékoztatón és emiatt Nevada állam sportbírósága megtagadta tőle a versenyzői engedélyt.

"Tysonnak meg kell értenie, hogy az ökölvívás nem arról szól, hogy lefejeled vagy megharapod az ellenfeled, esetleg eltöröd a kezét. Ha betartod a szabályokat, akkor ez egy nagyon szép sport"- tette hozzá Lewis. A tervezett, 150 millió dollár összdíjazású csatára tehát vélhetően később kerül sor. A lehetséges helyszínek között van a dél-afrikai Johannesburg, de jelentkezett Amszterdam is, és Klaus-Peter Kohl német mérkőzésszervező (az Universum Box Promotion, Kovács István és Erdei Zsolt hamburgi klubjának tulajdonosa) szerint a 60 ezer néző befogadására alkalmas gelsenkircheni stadion is megfelelne a célnak.