Bradburyt hősként fogadták Ausztráliában

MTI
2002.02.27. 13:00
Nemzeti hősként fogadták Ausztráliában Steven Bradburyt, aki Salt Lake City-ben különleges körülmények között szerezte meg a kontinensnyi ország első téli olimpiai aranyérmét. Az 1000 m-es rövidpályás gyorskorcsolyázás döntőjében a többiektől leszakadva az utolsó helyen haladt, majd amikor az élen korcsolyázók az utolsó kanyarban buktak, minden megerőltetés nélkül elsőként ért célba.

A 28 éves Bradbury Sydney érintésével hazarepült Brisbane-be, ahol találkozott barátnőjével és családjával, majd öt órával később folytatta az útját Melbourne-be, hogy vasárnap megnézze a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat.

- Nagyot változott az életem az utóbbi időben - vallotta be Bradbury, aki két évvel ezelőtt egy balesetben nyakcsigolyatörést szenvedett.

Népszerűségére jellemző, hogy 15 perccel az elsőség megszerzése után a menedzsere már több szponzori ajánlatot kapott, hazájában pedig bélyeget bocsátanak ki a tiszteletére. Bradbury 1991-ben arany-, 1994-ben ezüst-, 1993-ban pedig bronzérmet nyert a váltóval a vb-n.