Emánuel
3 °C
12 °C

A Vasas pólósai nyerték a Magyar Kupát

MTI
2002.03.17. 15:03
Óriási izgalmak közepette, a hosszabbításban kiharcolt győzelemmel a Vasas hódította el a vízilabda Magyar Kupát az FTC ellenében. Ezzel - megvédve címét - 12. kupasikerét aratta.

A Vasas a második negyed elejére úgy szerzett 4-1-es előnyt, hogy közben kihagyott két emberelőnyös helyzetet. Már mindenki elkönyvelte a címvédő sima sikerét, csak a Fradi játékosai nem: másfél percen belül kiegyenlítettek (4-4).

A folytatásban általában a Vasas diktált, 7-5-ös előnyével kezdődött az utolsó játékrész. Az FTC fiataljai azonban még egyszer újítani tudtak, és sikerült kiegyenlíteniük: a 7-7-es eredmény azt jelentette, hogy hosszabbításban dől el a kupa sorsa. Ennek első három percében Madaras két gólt lőtt, s ezzel már-már bebiztosította a Vasas győzelmét. A végén még volt lehetősége az FTC-nek is, de csak szépítenie sikerült.

A Vasas dicséretére szól, hogy a befejező három játékrészt kiállított edzője, Somossy nélkül játszotta végig, s gyakorlatilag így is meg tudta nyerni a meccset. Bár az FTC lényegesen rutintalanabb, fiatal csapata - élén az egyetlen "öreggel", az olimpiai bajnok kapussal, a jugoszláv Sostarral - minden elismerést megérdemelt helytállásáért, a Vasas győzelme megérdemelt volt.

A kupagyőztes jó előjelekkel készül a jövő hét végén, illetve az április 13-án sorra kerülő Mladost Zagreb elleni KEK-fináléra.

Magyar Kupa döntő:
Vasas-Ferencváros 9-8 (3-1, 3-3, 1-1, 0-2, 2-0, 0-1)

Szőnyi út, V: Marjay, Kiszely
gólszerzők: Székely, Varga Zs. Madaras, Varga T. 2-2, Vári 1, illetve Nyéki 3, Hosnyánszky 2, Tóth L., Tiba, Paján 1-1

A vízilabda Magyar Kupa végeredménye:
1. Vasas (Németh, Kósz, Székely, Madaras, Mátyás, Vindisch, Varga T., Hesz, Varga D., Vári, Plézer, Varga Zs., Steinmetz)
2. FTC
3. Honvéd és OSC

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.