Sorsoltak a női kézilabda kupákban

MTI
2002.03.26. 13:02
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Ferencváros a jugoszláv Buducnost Podgorica, az EHF Kupában a Győr a norvég Baekkelagets ellen játszik elődöntőt.

A keddi bécsi sorsoláson kiderült, hogy az FTC otthon, az ETO pedig idegenben kezd. Az első mérkőzéseket április 13-án vagy 14-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A csapatok képviselői eltudtak volna képzelni könnyebb sorsolást is.

Németh András, az FTC vezetőedzője:
- Nem volt szerencsénk a sorsolással. Az ellenfél az esélyesebb, de azért nem vagyunk reménytelen helyzetben. A Podgorica a csoportküzdelmek során a Dunaferrel találkozott, természetesen felvesszük a dunaújvárosiakkal a kapcsolatot, hogy minél jobban kielemezhessük a jugoszlávok játékát. Az elődöntőben a norvég Larvikkal szerettünk volna játszani, de ez nem kívánságműsor.

Vanyus Attila, a Győr elnöke:
- A négy között már nincs könnyű ellenfél, ezzel együtt jónak tartom a sorsolást. A norvégoknál több világsztár is szerepel, míg mi még nem vagyunk elég rutinosak. Ha nincs sérültünk és 5-6 játékos csúcsformában lesz, akkor 50-50 százalék esélyt látok a továbbjutásra.