Ismét a Vasas győzött a vízilabda bajnokság döntőjében

MTI
2002.05.14. 21:43
Második győzelmét aratta a Vasas a Dreher Kupáért zajló vízilabda bajnokság döntőjében a Honvéd ellen, és már csak egy sikeres meccsre van szüksége az elsőséghez.

Az egy meccsre szóló eltiltását töltő csapatkapitány Vári nélkül vízbe szálló Vasas bombaformában játszott, és valósággal leiskolázta a címvédőt. Egy-egynél, az első játékrész közepén volt egyszer döntetlen az állás, egyébként végig a Somossy-legénység fölénye jegyében zajlott minden.

A Honvéd ugyanolyan határozatlanul, tétován játszott, mint a vasárnapi első mérkőzésen: az első játékrész közepe után több mint 12 percen keresztül képtelen volt gólt lőni, ráadásul közben hat(!) emberelőnyt is kihagyott.

Közben a Vasas a szenzációsan védő Kósznak is köszönhetően úgy alakította a maga javára az eredményt, ahogy akarta. A végén már csak a győzelmének gólkülönbsége volt kérdéses. A trónkövetelő fölényesen és minden szempontból megérdemelten nyert, ezzel a három győzelemig tartó párharcban 2-0-ra vezet, azaz egyetlen lépésre van a bajnoki címtől.
A következő találkozót csütörtökön 19 órakor játsszák a Kőér utcában. Döntő 2. mérkőzés:
Vasas-Honvéd 10-6 (2-1, 2-0, 3-2, 3-3)
Komjádi uszoda, 2000 néző, V: Horváth Cs., Madarasi
Góldobók: Varga T., Vindisch 3-3, Madaras 2, Varga Zs., Steinmetz 1-1, illetve Kiss 2, Biros, Bereczki, Takács, Ja:ger 1-1