Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Vezet a Detroit az NHL-döntőjében

MTI
2002.06.09. 10:12
Az esélyesebbnek tartott Detroit Red Wings az NHL legidősebb játékosának, a 42 éves orosz Igor Larionovnak a góljával háromszori hosszabbításban nyert a Carolina Hurricanes otthonában a Stanley Kupa-döntőjében, így a négy győzelemig tartó párharcban 2-1-re vezet.

A mérkőzés elején nagy iramot diktáltak a hazaiak, és a cseh Josef Vasicek szép cselsorozat után talált honfitársa, Dominik Hasek kapujába.

A következő játékrész első felében Brett Hull korongot szerzett a támadó zónában, középre adott, és Larionov nem hibázott.

A harmadik harmad közepén Ron Francis pontos passzal ugratta ki Jeff O,Neillt, aki a bal felső sarokba emelt. A Detroit 1:14 perccel a lefújás előtt egyenlített: a liga legjobb hátvédjének választott svéd Nicklas Lidström távolról kapura emelt, Hull belenyúlt a korong útjába, így a lett Arturs Irbe tehetetlennek bizonyult.

Következett a hirtelen halál, de sokat - egészen pontosan 54:47 percet - kellett várni a győztes találatra. Az elcsigázott játékosok között a veterán Larionov volt a legfrissebb, egy védőt, majd Irbét elfektetve emelt a léc alá.

Ez volt az NHL-döntők történetének harmadik leghosszabb összecsapása, míg az orosz csatár 143. playoff-mérkőzésén először talált be túlórában.

A következő mérkőzést magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik a Carolina otthonában.


Eredmény:
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1) gólszerzők: Vasicek (15.), O,Neill (48.), illetve Larionov (26., 115.), Hull (59.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.