Ismét nyert a Detroit az NHL-döntőjében

MTI
2002.06.11. 09:23
Az esélyesebbnek tartott Detroit Red Wings újra nyert a Carolina Hurricanes otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga döntőjében, és így már csak egyetlen győzelem választja el a végső sikertől.

A négy győzelemig tartó párharc állása 3-1 a Detroit javára. A következő mérkőzést magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik a Red Wings otthonában.

Az első harmad kiegyenlített csatát hozott, de a folytatásban már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A 27. percben egy ellentámadásnál Boyd Devereaux pontos passzt adott Brett Hullnak, aki kapásból vágta a korongot a lett Arturs Irbe hálójába. A csatárnak ez volt pályafutása 100. playoff-gólja.

A záró harmadban változatlanul kitűnően védekezett a Red Wings, a Carolina alig tudott kísérletezni. A 44. percben a cseh Jiri Fischer remekül tálalt az üresen hagyott Igor Larionovhoz, a 42 éves orosz támadó - ő szerezte az előző mérkőzésen a harmadik hosszabbításban a győztes találatot - nem hibázott.

A hajrában aztán honfitársa, Szergej Fjodorov szép cselekkel tört előre, és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Brendan Shanahant.

A vendégek olimpiai bajnok kapusa, Dominik Hasek mind a 17 Carolina-lövést hárította, ezzel a rájátszásban hatodik alkalommal védett hibátlanul, s így tovább javította saját NHL-rekordját. A cseh klasszis - akinek nincs még Stanley Kupája - 127:13 perce nem kapott gólt.

Stanley Kupa döntő, 4. mérkőzés:
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
gólütők: Hull (27.), Larionov (44.), Shanahan (55.)