Elitmezőny a győri triatlon Eb-n

Index
2002.07.02. 11:01
A július 4-7. között Győrött rendezendő felnőtt és junior triatlon Európa-bajnokságon rajthoz áll a női és férfi elit kategória címvédője is. A tavaly a hazai pályán szereplő cseh Filip Ospaly győzött a spanyol Ivan Rana és holland Eric van der Linden előtt. A csapatversenyben a svédek diadalmaskodtak az olaszok és a csehek előtt.
A nőknél a brit Michelle Dillon nyert, megelőzve a belga Kathleen Smeetet és a szintén brit Annie Emmersont. A női csapatok között a németek voltak a legjobbak, ezüstérmet szerzett a Molnár Erika, Edöcsény Nóra, Góg Anikó, Walkó Andrea, Danka Olga összeállítású magyar együttes, a dobogó harmadik fokára állhatott fel az olasz gárda.
Ők valamennyien ellátogatnak a Rába-partjára.
Az idei világranglistán az európaiak közül a cseh Martin Krnavek áll a legjobban, aki a 10. helyet foglalja el, két hellyel mögötte a Győrött is jól ismert - Tiszaújvárosban élő - kazah Dimitrij Gaag következik. Az Eb-címvédő Ospaly jelenleg a 37. helyezett. A nők mezőnyében a legutóbb ezüstérmes belga Smeet áll a legjobban, ő 12., a szintén rajthoz álló brit Leanda Cave a 18, a címvédő Dillon a 36.