Keserves győzelem a sakkolimpián

MTI
2002.10.29. 21:24
A magyar férfi és női válogatott is győzött a bledi sakkolimpia negyedik fordulójában. A férfiak 2.5-1.5-re nyertek Azerbajdzsán ellen.
A csapat Polgár Juditnak köszönheti a sikert, aki a második táblán világossal 23 lépésben megadásra késztette a 17 éves Mamediarovot. Az éltáblás Lékó Péter sötéttel remizett a 15 esztendős Radzsabov ellen, aki tavaly a világ legfiatalabb nagymestere volt. Almási Zoltán szintén sötéttel, Gyimesi Zoltán pedig világossal ért el döntetlent egyformán 16 éves riválisával szemben. Az azeri egyébként a torna legfiatalabb átlagéletkorú válogatottja.
A nők Venezuelánál bizonyultak jobbnak 2.5-0.5-re. Vajda Szidónia sötéttel fél pontot szerzett, Lakos Nikolett világossal, Gara Anita pedig sötéttel győzött.
A férfiak mezőnyében Oroszország folytatta menetelését, és meglepően jól szerepeltek az örmények és a lengyelek, ez a három együttes 13 ponttal áll az élen. A magyar csapat 11.5 ponttal három másik válogatott társaságában a hetedik helyen várja a folytatást.
A nők között Kína és a továbbra is jól teljesítő amerikai együttes vezet 9.5 ponttal, a magyarok 8 ponttal a 12. helyen állnak.