Van Gaalnak az eredmény fontosabb a látványnál

MTI
2002.11.11. 18:10
Louis van Gaal, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az eredményesség fontosabb a mutatott játéknál.

Sokkal jobb, ha nem futballozunk szépen és jól, de megnyerünk egy mérkőzést, mintha parádézunk és csupán döntetlent játszunk - mondta a holland szakvezető. A katalán együttes a Bajnokok Ligájában eddig 100 százalékos és - függetlenül szerdai, utolsó meccsének eredményétől - már bejutott a legjobb 16 közé.

A sapanyol bajnokságban viszont rendkívül gyengén szerepel a világhírű csapat: kilenc forduló után csak hatodik, hat ponttal lemaradva a listavezető Real Sociedad mögött. A Barca kiesett a Király Kupából is, miután kikapott másodosztályú ellenfelétől.

Van Gaalnak a gyenge hazai szereplés mellett még egy problémája akadt: az egyik kapusát, Victor Valdest nem közölt okok miatt a tartalékcsapathoz száműzte, de a 20 éves spanyol hálóőr nem hajlandó ott edzeni.

Ezt úgy tekintem, hogy megtagadja a munkát. A klubnak sürgősen meg kell oldania ezt a helyzetet - elemezte a szituációt a tréner.