A Honvéd görög, horvát és francia, a Vasas jugoszláv ellenfelet kapott

MTI
2002.11.24. 17:22
A Honvéd a címvédő Olimpiakosz Pireusz, a Mladost Zagreb és az Olympique Nice ellen száll vízbe a vízilabda Bajnokok Ligájában a legjobb 8 között, a Kupagyőztesek Európa Kupáját áprilisban elhódító Vasas a jugoszláv Jadran Herceg Novival játszik a negyeddöntőben.

A nizzai sorsoláson az is eldőlt, hogy az utóbbi sorozatban érdekelt magyar együttes január 19-én vagy 20-án idegenben kezd, a visszavágót játssza két héttel később Budapesten. Az ellenfél ugyan nem lebecsülendő, de mégis minden a Vasas mellett szól, s Somossy József együttesének továbbjutását ígéri.

A Bajnokok Ligája két négyes csoportban folytatódik, szintén január harmadik hétvégéjétől. A Honvéd a címvédő görögökkel, a Kásás Zoltán által dirigált pireusziakkal került szembe, de hasonlóan nehéz ellenfélnek számít az európai póló egyik elitcsapata, a Mladost Zagreb is: a Vasas a legutóbbi KEK-döntőben épp ellene diadalmaskodott. A francia bajnok legfeljebb hazai pályán üti meg a kontinens legjobbjainak színvonalát.

A BL sorsolása:

Piros-csoport:
Honvéd, Olimpiakosz Pireusz, Mladost Zagreb, Olympique Nice

Kék-csoport:
Pro Recco (olasz), Partizan Beograd, Spandau 04 Berlin, CN Barcelona

Közepesen nehéz csoportba kerültünk, ki lehetett volna fogni erősebb, de gyengébb csapatokat is - értékelt az MTI érdeklődésére Bodnár Zsigmond, a Honvéd elnöke. - A jelenlegi erőviszonyok figyelembe vételével a Mladost látszik a legnagyobb riválisnak. Mindenképpen tovább akarunk jutni, be szeretnénk kerülni újra a Final Fourba és erre reális esélyt látok.

A sorsolás után Nizzában a vízilabda Bajnokok Ligájának menetrendjét is rögzítették az érintettek, eszerint a Honvéd a Piros-csoport nyitánya során Nizzában kezd január 18-án. A hazai elitklub irányítói hajlanak arra, hogy az idei után jövőre is otthont adjanak majd a döntőnek.

Felkérés érkezett a részünkre az Európai Úszó Liga vezetőitől, hogy fontoljuk meg: amennyiben bejutunk a négyes döntőbe, márpedig mindenképpen be szeretnénk kerülni oda, akkor fontoljuk meg a Final Four újbóli budapesti megrendezésének lehetőségét - mondta Bodnár Zsigmond, a Honvéd elnöke. - A BL befejező küzdelmeinek ugyanis az adhat otthont, aki garantálni tudja a LEN által elvárt színvonalú tévéközvetítést. Márpedig a szóba jöhető házigazdák közül e tekintetben mi állunk a legjobban.

A Honvéd menetrendje:

január 18.: Olympique Nice (francia)-Honvéd
február 1.: Honvéd-Mladost Zagreb
15.: Olimpiakosz Pireusz (görög)-Honvéd
március 1.: Mladost Zagreb-Honvéd
16.: Honvéd-Olimpiakosz Pireusz
29.: Honvéd-Olympique Nice

A négyes döntő május 16-17-én lesz.