A Debrecen is továbbjutott az EHF Kupában

MTI
2003.01.13. 17:16
Adminisztrációs baklövésnek köszönhetően nem három, hanem négy magyar női kézilabdacsapat várja az európai kupák nyolcaddöntőinek keddi bécsi sorsolását.
A KEK-ben a Győr, az EHF Kupában a Dunaferr és a Cornexi a pályán vívta ki a továbbjutást, míg a Debrecen - egyelőre - annak köszönheti versenyben maradását, hogy a görög Anagenniszi Artaszban az első mérkőzésen jogosulatlanul szerepelt az orosz Katerina Kuplevics.
A debreceni találkozót 31-24-re a vendégek nyerték, de az európai szövetség (EHF) 10-0-lal a magyar csapatnak írta jóvá az összecsapást.
Így kedden a hajdúsági klub kap ellenfelet, de ha esetleges fellebbezés után utólag mégis az Artasznak ad igazat az EHF, akkor a görögök lépnek a helyükre.
Jogerős döntés született viszont a férfi EHF Kupa december 14-i, verekedés miatt félbeszakadt Crotek Rijeka (horvát)-Dinamo Asztrahán (orosz) mérkőzésről. Mivel a hazai együttes nem biztosította az elegendő létszámú rendezőt, ezért a vendégek kapták a két pontot, s ők jutottak a német Nordhorn elleni negyeddöntőbe.