Egy századnyira a BL-negyeddöntőtől

MTI
2003.01.22. 10:21
Elmaradt a bravúr, de mindössze egyetlen századon múlott, hogy a Nyíregyháza női röplabdacsapata nem került a nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A Burgos 11-10-es, a magyar együttes 12-11-es szettaránnyal - egyformán 9 ponttal - zárt a csoportban. Előbbi 1.1-es, utóbbi 1.09-es mutatót jelent és ez a lehető legkisebb különbség a spanyoloknak továbbjutást ért.
- A Burgos csak arra koncentrált, hogy két játszmát nyerjen, ennyi kellett a vendéglátóknak a negyeddöntőhöz - értékelt az MTI-nek Ludvig Zsolt, a Nyíregyháza vezetőedzője. - A hazai pálya minden előnyét kihasználták, 2500 néző bíztatta őket síppal, dobbal, a kemény magot mögénk ültették, így gyakorlatilag nem hallottuk egymás szavát. Dicséret illeti a csapatot, mert a Burgos 2-1-es vezetésénél is tovább küzdött és presztízskérdést csinált abból, hogy megnyerje a meccset. A továbbjutás azonban nemcsak ezen a találkozón múlott, hanem az otthoni Burgos és a Bergamo elleni összecsapáson is, amelyeket elvesztettünk.
A Nyíregyháza búcsúja ellenére is lesz magyar érdekeltségű csapat a nyolc között: Nagy Mariann együttese, a Tenerife már korábban biztosította helyét a negyeddöntőben.
A nyolc közé jutott csapatok:
A-csoport: Modena (olasz), Jekatyerinburg (orosz)
B-csoport: Tenerife (spanyol), Uzice (jugoszláv)
C-csoport: Cannes (francia), Pila (lengyel)
D-csoport: Bergamo (olasz), Burgos (spanyol)