Mária
-6 °C
-2 °C

Újabb csúcsokra készül Ian Thorpe

MTI
2003.01.23. 17:11
Szakemberek újabb világrekordok prognosztizálnak a 20 éves korára 18 úszó világcsúcsot felállító Ian Thorpe remek formájából.

"Tovább fejlődött, erősebb lett, jobban fordul, és fegyelmezettebben versenyez" - nyilatkozta Thorpe-ról Pierre Lafontaine, az ausztrál férficsapat vezetője, a múlt hét végi párizsi és a kedd-szerdai stockholmi rövidpályás Világ Kupa-versenyek után.

A 195 cm-es Thorpe, aki 200, illetve 400 gyorson is remek időt ért el - csupán néhány századdal maradt el a világrekordtól -, jelenleg 106 kg-ot nyom. "Mostanában a korábbinál kevesebbet, körülbelül 20-25 órát úszom hetente, de a szokásos három erőfejlesztés mellé három-három futó- és ökölvívóedzést, valamint két jógatréninget vettem be a programomba "- árulta el feljlődésének kulcsát.

Mostani lelkesedésének, lendületének hátterében többek között az áll, hogy ősszel szakított korábbi edzőjével, Doug Frosttal és jelenleg Tracey Menziesszel készül. Szombaton és vasárnap Berlinben, a VK-sorozat utolsó viadalán az előzetes nevezések szerint 50, 100 és 200 gyorson indul.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!