Mario Lemieux 1000. gólpassza

MTI
2003.02.09. 16:47
Mario Lemieux lett az észak-amerikai profi jégkorongliga tizedik játékosa, aki átlépte elérte az 1000, gólpasszt. A Pittsburgh Penguins legendája a Boston Bruins otthonában négy gólt is előkészített.

Az olimpiai bajnok, kétszeres Stanley Kupa-győztes csatár klubtársa, az orosz Alekszej Kovaljov szintén négy pontot gyűjtött (két gól, két gólpassz), akárcsak a Florida Panthers idei egyetlen All Star-fellépője, Olli Jokinen. A finn játékos a Tampa Bay Lightning ellen remekelt. Csapata 1-4-ről egyenlített, a hosszabbítást jelentő találat 12 másodperccel a lefújás előtt esett.

Honfitársa, Sami Kapanen viszont győztes góllal mutatkozott be a Philadelphia Flyersben, a New York Rangers elleni meccsen. A new yorkiak sorozatban hetedik mérkőzésükön maradtak nyeretlenek.

A címvédő Detroit Red Wings két nap alatt kétszer szenvedett vereséget az örök rivális Colorado Avalanche-tól. A denveri gárda cseh támadója, Milan Hejduk beütötte élete első mesterhármasát.

A listavezető, csődközeli állapotba került Ottawa Senators tartja kirobbanó formáját, ezúttal az Atlanta Thrasherts verte.

A Chicago Blackhawks 3-0-ra diadalmaskodott az Edmonton Oilers otthonában. A vendégek kapusának, Jocelyn Thibault-nak ez volt idénybeli hetedik hibátlan mérkőzése, és ezzel a mutatóval egyedül áll az élen.

Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 2-5
Philadelphia Flyers-New York Rangers 2-1
Colorado Avalanche-Detroit Red Wings 5-3
Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 3-1
Ottawa Senators-Atlanta Thrashers 3-1
New York Islanders-Buffalo Sabres 3-1
Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 4-4
St. Louis Blues-San Jose Sharks 4-1
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 3-2
Phoenix Coyotes-Dallas Stars 1-3
Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 0-3