Oláh és Deák Bárdos negyeddöntős

MTI
2003.05.24. 15:25
A tavalyi, finnországi kontinensviadalon ezüstérmes, 2001-ben Isztambulban Európa-bajnok nehézsúlyú klasszis Deák Bárdos a lett Aleksandrs Gedzjuns ellen 4-0-ra nyert, s ellenfele a nyolc között a fehérorosz Dmitrij Debelka lesz.

Nem sikerült a továbbjutás Kiss Balázsnak (84 kg), pedig minden esélye megvolt a finn Tuomo Mantyla ellen. Az első 3 perc elteltével 2-0-ra vezetett, miután megkontrázta a finn egyik kísérletét és a földre döntötte. A fél perces pihenő után azonban hibázott, s Mantyla pillanatok alatt tusolta őt.

A 74 kg-ban Bárdosi Sándor nagyon szurkolt az izraeli Yakov Menaserovnak a szerb-montenegrói Dalibor Busic ellen. A sydneyi olimpia 85 kg-os ezüstérmese csak akkor juthatott volna tovább, ha Menaserov győz. Ez sajnos nem sikerült, miután sorra intették az izraelit, Busicot pedig nem, így szép lassan összegyűlt a hazai sikerhez szükséges 3 pont. Bárdosinak pedig maradt a tanulság: pénteken az esélyeknek megfelelően le kellett volna győznie Busicot.

A súlycsoport szombati rangadóját a címvédő grúz Badri Haszaja és a tavalyi bronzérmes, finn Marko Yli-Hannuksela vívta. A csata a hosszabbításban dőlt el, a finn 3-2-vel búcsúztatta a tavalyi aranyérmest.

A magyarok eredményei:
csoportmérkőzések, 2. forduló:
55 kg: Oláh Tibor-Mattila (finn) 3-0
60 kg: Bóna László-Isokoski (finn) 5-2
84 kg: Mantyla (finn)-Kiss Balázs tusvereség 3:51 percnél
96 kg: Englich (német)-Virág Lajos 3-2
120 kg: Deák Bárdos Mihály-Gedzjuns (lett) 4-0

Negyeddöntős: Oláh Tibor és Deák Bárdos Mihály
Kiesett: Bóna László, Nagy Balázs (még pénteken, 66), Bárdosi Sándor (74), Kiss Balázs, Virág Lajos