Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Oláh és Deák Bárdos negyeddöntős

MTI
2003.05.24. 15:25
A tavalyi, finnországi kontinensviadalon ezüstérmes, 2001-ben Isztambulban Európa-bajnok nehézsúlyú klasszis Deák Bárdos a lett Aleksandrs Gedzjuns ellen 4-0-ra nyert, s ellenfele a nyolc között a fehérorosz Dmitrij Debelka lesz.

Nem sikerült a továbbjutás Kiss Balázsnak (84 kg), pedig minden esélye megvolt a finn Tuomo Mantyla ellen. Az első 3 perc elteltével 2-0-ra vezetett, miután megkontrázta a finn egyik kísérletét és a földre döntötte. A fél perces pihenő után azonban hibázott, s Mantyla pillanatok alatt tusolta őt.

A 74 kg-ban Bárdosi Sándor nagyon szurkolt az izraeli Yakov Menaserovnak a szerb-montenegrói Dalibor Busic ellen. A sydneyi olimpia 85 kg-os ezüstérmese csak akkor juthatott volna tovább, ha Menaserov győz. Ez sajnos nem sikerült, miután sorra intették az izraelit, Busicot pedig nem, így szép lassan összegyűlt a hazai sikerhez szükséges 3 pont. Bárdosinak pedig maradt a tanulság: pénteken az esélyeknek megfelelően le kellett volna győznie Busicot.

A súlycsoport szombati rangadóját a címvédő grúz Badri Haszaja és a tavalyi bronzérmes, finn Marko Yli-Hannuksela vívta. A csata a hosszabbításban dőlt el, a finn 3-2-vel búcsúztatta a tavalyi aranyérmest.

A magyarok eredményei:
csoportmérkőzések, 2. forduló:
55 kg: Oláh Tibor-Mattila (finn) 3-0
60 kg: Bóna László-Isokoski (finn) 5-2
84 kg: Mantyla (finn)-Kiss Balázs tusvereség 3:51 percnél
96 kg: Englich (német)-Virág Lajos 3-2
120 kg: Deák Bárdos Mihály-Gedzjuns (lett) 4-0

Negyeddöntős: Oláh Tibor és Deák Bárdos Mihály
Kiesett: Bóna László, Nagy Balázs (még pénteken, 66), Bárdosi Sándor (74), Kiss Balázs, Virág Lajos

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.