Calzaghe padlóra került, aztán győzött

MTI
2003.06.29. 10:56
A walesi illetőségű profi ökölvívó tizenharmadik alkalommal védte meg a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A szombat éjszakába nyúló cardiffi címmérkőzés második menetében leléptetéssel nyert az amerikai Byron Mitchell ellen.

A csata nem úgy indult, hogy Calzaghe győz, miután a nyitómenet közepén a Bokszvilágszövetség (WBA) korábbi kétszeres bajnoka az 5000 hazai néző bánatára leütötte a WBO-címvédőt, aki életében először került padlóra. Ám kivágta magát a K.O.-közeli helyzetből, és a második menetben már ő irányított, megsorozta kihívóját, akit a vezetőbíró leléptetett.

Calzaghe ezzel őrzi tökéletes mérlegét, hiszen profiként megvívott eddigi 36 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. Mitchell, aki márciusban a német Sven Ottke ellenében pontozással veszítette el WBA-övét, egy döntetlen és immár 3 vereség mellett 25 győzelmet számlál.

A 30 éves WBO-világbajnok 1997 októberében a brit Chris Eubanktől ragadta el a titulust, amelyet azóta is töretlenül és veretlenül őriz.