Negyedik a magyar női párbajtőr-csapat a vívó Eb-n

MTI
2003.07.02. 17:09
A negyeddöntőt követően mindkét összecsapását elvesztette, így a negyedik helyen végzett a Tóth Hajnalka, Mincza Ildikó, Hormay Adrien, Kiskapusi Dóra összeállítású párbajtőr-csapat a bourges-i vívó Európa-bajnokságon.

Az elődöntőben a mindig nehéz ellenfélnek számító észtekkel találkoztak a magyarok. Az összecsapás két döntetlennel indult, majd egymás után négy párharcot nyert meg az ellenfél két-két tussal, hat forduló után így 19-27 volt az állás. A folytatásban Tóth felére csökkentette a hátrányt, ami Mincza asszójában ismét csak nőtt, hárommal. Az utolsó párban pástra lépő Hormaynak hét találatnyi különbséget kellett volna ledolgoznia, s ez majdnem sikerült is neki. Eredményes akciói révén 43-44-re felzárkózott, a következő tust azonban ő kapta, így az észtek jutottak a fináléba.

Az olaszok elleni bronzmeccsen is elengedte ellenfelet a magyar csapat, a végén pedig már csak szépíteni tudott az eredményen. Az előző összecsapáson pontatlanul vívó Mincza helyén Kiskapusi lépett pástra, de ő sem tudott pozitív mutatóval zárni. Így később visszaállt Mincza, aki faragott valamit az akkor már hét találatnyi hátrányon. Tóth révén még közelebb kerültek a magyarok az olaszokhoz, az elődöntőben kiválóan hajrázó Hormay azonban ekkor már nem tudta megismételni korábbi remek teljesítményét.

A váratlan negyedik hely egyik oka: csupán Tóth volt képes mindhárom összecsapásban pozitív találati mutatót produkálni.

Elődöntők:

Észtország-Magyarország 45-43
(Hormay: plusz 3, Tóth: plusz 2, Mincza: mínusz 7)

Oroszország-Olaszország 45-34

A 3. helyért:

Olaszország-Magyarország 45-41
(Tóth: plusz 3, Mincza: plusz 2, Hormay: mínusz 4, Kiskapusi: mínusz 5)