Három magyar nő jutott a döntőbe az öttusa vb-n

MTI
2003.07.18. 09:25
A négy magyar indulóból ugyan csak háromnak sikerült továbbjutnia a pesarói öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyének selejtezőjéből, de így is teljes csapat szerepelhet a szombati döntőben. A kieső ugyanis a kizárólag az egyéni versengésbe nevezett Szatmári Adrienn volt.

A legjobban Simóka Bea szerepelt, aki kimagasló - 1160 pontos - vívása után jól úszott és lőtt, így a futásnak elsőként, több mint félperces előnnyel vágott neki az A-csoportban. Ennek megfelelően nem is erőltette meg magát, sőt, az utolsó néhány száz méteren már gyakorlatilag kocogott, s a brit Allenbyt illetve az orosz Muratovát is maga elé engedte.

A C-csoportba sorolt Vörös Zsuzsanna és Füri Csilla továbbjutását sem fenyegette veszély. Még úgy sem, hogy a lövészetben egyáltalán nem remekeltek, s Vörös a vívásban sem volt igazán meggyőző. Ezzel együtt a futást ő hatodikként, Füri kilencedikként kezdte. A 3000 méter végére pedig mindketten jelentősen előreléptek.

Szatmári Simókával versenyzett egy mezőnyben. Sorsát a nagyon gyenge technikai számok pecsételték meg. Hiába úszott kiválóan, a futásban nagy hátrányt kellett volna ledolgoznia, ez pedig nem sikerült neki.

A selejtező három 23 fős mezőnyben zajlott, a biztos továbbjutáshoz az első tíz között kellett végezni. A szombati 32-es döntőbe még a két jobbik 11. helyezett jutott be.