Két olimpiai kvótát szereztek az evezősök a vb-n

MTI
2003.08.29. 16:05
A könnyűsúlyú kétpárban versenyző Varga Tamás, Hirling Zsolt duó csütörtöki kvótaszerzése után a milánói világbajnokság pénteki versenynapján további két olimpiai helyet szerzett a magyar csapat.
A kétszeres vb-aranyérmes, ezúttal azonban - a sorozatos sérülésekből adódóan gyengébb forma miatt - csak B-finálés Haller Ákos, Pető Tibor kétpár magabiztosan nyerte futamát, így összesítésben a 7. helyen végzett, s ez athéni részvételt jelent. A nők hasonló számában a Verőci Lídia, Székely Viktória duó nem tudta kiharcolni az ötkarikás szereplés jogát, mert a "kisdöntőben" csupán negyedikként, összesítésben tizedikként zárt.
A harmadik kvótát a Remsei Mónika, Stift Edit könnyűsúlyú kétpár harcolta ki, miután a B-döntőben rendkívül izgalmas csatát követően a még éppen kvalifikációt jelentő harmadik helyen végzett, ez összesítésben a 9. pozíciót jelentette.
A Vajas Balázs, Kokas Gergely, Kónya Gábor, Bencsik Gábor összeállítású négypárevezős a 19. helyen végzett, miután megnyerte a mindössze két egységet felvonultató D-döntőt.
A vb utolsó két napján 12-12 A-finálét rendeznek, a magyarok képviseletében szombaton Dénes Csaba (könnyűsúlyú egypár, 10:15 ó), vasárnap pedig a Pető Tímea, Pető Mercédesz duó (könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes, 9:45 ó) és a Varga Tamás, Hirling Zsolt kettős (könnyűsúlyú kétpár, 11 ó) száll vízre.