Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Két olimpiai kvótát szereztek az evezősök a vb-n

MTI
2003.08.29. 16:05
A könnyűsúlyú kétpárban versenyző Varga Tamás, Hirling Zsolt duó csütörtöki kvótaszerzése után a milánói világbajnokság pénteki versenynapján további két olimpiai helyet szerzett a magyar csapat.
A kétszeres vb-aranyérmes, ezúttal azonban - a sorozatos sérülésekből adódóan gyengébb forma miatt - csak B-finálés Haller Ákos, Pető Tibor kétpár magabiztosan nyerte futamát, így összesítésben a 7. helyen végzett, s ez athéni részvételt jelent. A nők hasonló számában a Verőci Lídia, Székely Viktória duó nem tudta kiharcolni az ötkarikás szereplés jogát, mert a "kisdöntőben" csupán negyedikként, összesítésben tizedikként zárt.
A harmadik kvótát a Remsei Mónika, Stift Edit könnyűsúlyú kétpár harcolta ki, miután a B-döntőben rendkívül izgalmas csatát követően a még éppen kvalifikációt jelentő harmadik helyen végzett, ez összesítésben a 9. pozíciót jelentette.
A Vajas Balázs, Kokas Gergely, Kónya Gábor, Bencsik Gábor összeállítású négypárevezős a 19. helyen végzett, miután megnyerte a mindössze két egységet felvonultató D-döntőt.
A vb utolsó két napján 12-12 A-finálét rendeznek, a magyarok képviseletében szombaton Dénes Csaba (könnyűsúlyú egypár, 10:15 ó), vasárnap pedig a Pető Tímea, Pető Mercédesz duó (könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes, 9:45 ó) és a Varga Tamás, Hirling Zsolt kettős (könnyűsúlyú kétpár, 11 ó) száll vízre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.