Piroska
-12 °C
-2 °C

Vádat emelnek Kobe Bryant ellen

MTI
2003.10.21. 11:16
A Colorado állambeli Eagle város bírósága a vádemelés mellett döntött Kobe Bryantnek, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers nemi erőszakkal vádolt sztárjának ügyében. A 25 éves klasszisnak legközelebb november 10-én kell megjelennie a testület előtt.

Egy 19 éves nő június 30-án tett feljelentést, szexuális zaklatással vádolva meg a kosarast. Eszerint eleinte csak egy csókról volt szó a coloradói Lodge and Spa luxushotelben, ám a továbbiakban Bryant közösülésre kényszerítette őt. A Lakers csillaga beismerte az aktust, ám szerinte a szobalány is kívánta azt.

A magyar idő szerint kedd hajnalban zajlott előzetes meghallgatást követően Frederick Gannett bíró az ítélethirdetésnél jelezte, a vád képviselői csupán a minimálisan szükséges bizonyítékkal tudtak szolgálni, de ez elegendő volt a vádemeléshez.

Bryant ügyvédei szomorúan vették tudomásul a döntést, és élnek fellebbezési jogukkal annak ellenére, hogy megváltoztatására szinte semmi esélyük sincs. Ugyanakkor szerintük - s több független szakértő is így foglalt állást -, a vád nagyon gyenge lábakon áll, ezért biztos a háromszoros bajnok felmentése.

A pert várhatóan az első tárgyalási napot követő fél éven belül zárják le, kivéve, ha Bryant gyorsított eljárást kér. Bűnössége esetén négy évtől életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.