December 18-án lesz a Sportcsillagok Gálaestje

MTI
2003.12.05. 14:26
Idén 46. alkalommal szavaztak a hazai sportújságírók az év legjobbjairól, az eredményhirdetéssel egybekötött ünnepségre december 18-án 18 órakor kerül sor a Budapest Kongresszusi Központban.

A dobogósok sorrendje a díjkiosztóig titok, de azt már a pénteki sajtótájékoztatón bejelentették, melyik kategóriában kik kerültek a közvetlen élbolyba.

A névsor szerinti rangsor:
nők: Kovács Katalin (kajak-kenu), Risztov Éva (úszás), Vörös Zsuzsanna (öttusa)
férfiak: Annus Adrián (atlétika), Cseh László (úszás), Fazekas Róbert (atlétika)
csapat: férfi kézilabda-válogatott, férfi vízilabda-válogatott, női kajak négyes
edzők: Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu), Turi György (úszás), Vida József (atlétika)
szövetségi kapitányok: Angyal Zoltán (kajak-kenu), Kemény Dénes (vízilabda), Skaliczki László (kézilabda)

A szavazás 1958-as indulása óta alaposan kinőtte magát. Első alkalommal a MÚOSZ sportújságíró-szakosztálya tartotta kezében a voksolást, az elmúlt években az önálló Magyar Sportújságíró Szövetség hagyományosan az Oscar-díjhoz hasonló ceremónián hirdeti ki a legjobbak sorrendjét. A kategóriák száma háromról ötre nőtt, a szórakoztató művészek előadásával színesített program a fogyatékos sportolók egyenértékű elismerésével is kibővült, emellett több különdíjat átadnak.

A Sportcsillagok Gálaestjét a Hegyi László vezette Millennium Média Kft. rendezi, amely pályázaton nyerte el a jogot. Az ünnepséget a Duna Televízió rögzíti és másnap, a Magyar Olimpiai Bizottság születésnapján közel egyórás összefoglalót tűz műsorra.