Natália
-3 °C
7 °C

Öten pályáznak a súlyemelő kapitányi posztra

MTI
2004.01.09. 18:08
A határidő lejártáig öten nyújtottak be pályázatot a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
A tisztséget azért kell mielőbb betölteni, mert december végi dátummal, közös megegyezéssel szerződést bontottak az eddigi szakvezetővel, Zsuga Imrével, akinek a munkájával elégedetlen volt az elnökség.
A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) decemberben kiírt pályázatára péntekig öt munka érkezett be.
Amint azt Dolovai Tamás, az MSSZ elnöke - hangsúlyozottan ABC-sorrendben említve a neveket - az MTI-nek elmondta: pályázik a posztra Bökfi János békéscsabai tréner, korábbi világbajnoki érmes versenyző, aztán a sokáig Közép-Amerikában, legutóbb pedig Norvégiában ténykedő Fehér Tamás. A jelöltek között van Imrő Dezső, a kisbéri Vállalkozók SE súlyemelőinek mestere, akinek tanítványa többek között a friss vb-negyedik és olimpiai kvótaszerző Varga Viktória. Szeretné a tisztséget megkapni Szabolcsi Károly kisújszállási edző is, továbbá a moszkvai olimpia ólomsúlyú bronzérmese Szalai György, aki legutóbb Tunéziában trénerkedett.
Az elnök közölte, hogy szerdán a szövetség edzőbizottsága véleményezi, minősíti a pályamunkákat, s a január 19-i elnökségi ülésen hirdetnek győztest, akinek bő fél éve marad, hogy - ugyancsak új szövetségi edzővel maga mellett - a lehető legerősebb, s legjobb versenyzők alkotta magyar válogatottat állítsa ki az athéni játékokra.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.