Vízre szállnak világklasszis kajakosaink

MTI
2004.02.10. 18:01
A kajak-kenu tavaly ismét a legeredményesebb sportág volt Magyarországon, remélem, hogy ez idén is így lesz - mondta bevezetőjében Baráth Etele, a honi szövetség (MKKSZ) elnöke azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen a tavaszi felkészülés menetének ismertetése mellett több, a szövetség életében örömteli eseményről is szó esett.
"Jól sikerült alapozáson vannak túl a válogatottak, mostantól kezdve hosszabb-rövidebb ideig minden szakág képviselői melegvízi edzőtáborban tréningeznek" - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki tervei szerint több alkalommal is a helyszínen felügyeli majd a munkát.
Ludasi Róbert tanítványai - így Kolonics György is -, valamint két másik kenus csapat már útra kelt, a különítmény a Dél-afrikai Köztársaságban próbálja minél jobban kihasználni a kellemes időjárási körülményeket. Az olimpiai címvédő férfi (Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor), valamint a világbajnoki aranyérmes női (Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Bóta Kinga, Viski Erzsébet) kajak négyes tagjai egyformán sítáborban kezdték az évet, ezért ők csak a jövő héten veszik az irányt Ausztrália, illetve a Dél-afrikai Köztársaság felé. Fábiánné Rozsnyói Katalin női szakágvezető együttese március elején rövid időre hazatér, majd 8-ától Spanyolországban folytatja a felkészülést. A férfiak - Sári Nándor irányításával - megszakítás nélkül közel két hónapot töltenek a Brisbane melletti Gold Coaston. Egy másik, "vegyes" együttes - soraiban például Benkő Zoltánnal és Paksy Tímeával - Portugáliában készül.
Az aktuális hírek között bejelentették, hogy az MKKSZ és a Mol Rt. 2004-re is meghosszabbította immár tíz éve tartó együttműködését, valamint, hogy a fővárosi önkormányzattól, illetve az Elműtől a szövetség birtokába került a székhelyül szolgáló Latorca utcai telep és épület.