Pénzbüntetésre ítélték a Hypót

MTI
2004.02.11. 11:59
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) fegyelmi bizottsága első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Hypo Niederösterreich vezetőedzőjét, Martin Matuschkovitzot és egyik játékosát, Spiridon Simonát a január 25-i Vasas elleni női bajnoki mérkőzés után történt rendbontás miatt.
A trénernek 200, a játékosnak 100 ezer forintot kell befizetnie az MKSZ kasszájába, de az érintettek 15 napon belül fellebbezhetnek az ítélet ellen.
A magyar csapat 24-21-es sikerével zárult összecsapás alatt a nézők provokálták Gunnar Prokopot, az osztrák klub menedzserét, akit több évvel ezelőtt tettleg bántalmaztak a Fáy utcában. A lefújást követően pedig a Hypo NÖ néhány játékosa felmászott a lelátóra, és verekedést kezdeményezett a maroknyi szurkolói csoporttal.
A Hypo NÖ tavaly nyáron kapott engedélyt, hogy szerepeljen a magyar élvonalban, azonban az osztrák sztárcsapat - amely korábban a közös cseh-szlovák pontvadászatban indult - sokak elégedetlenségére nem veszi komolyan a játékot: főleg a tartalékok lépnek pályára a bajnoki meccseken.
Tavaly ősszel, a Dunaferr elleni vereséget követően Prokop még azzal fenyegetőzött, hogy visszalépteti együttesét, de erre nem került sor.