Judit
3 °C
6 °C

Pénzbüntetésre ítélték a Hypót

MTI
2004.02.11. 11:59
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) fegyelmi bizottsága első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Hypo Niederösterreich vezetőedzőjét, Martin Matuschkovitzot és egyik játékosát, Spiridon Simonát a január 25-i Vasas elleni női bajnoki mérkőzés után történt rendbontás miatt.
A trénernek 200, a játékosnak 100 ezer forintot kell befizetnie az MKSZ kasszájába, de az érintettek 15 napon belül fellebbezhetnek az ítélet ellen.
A magyar csapat 24-21-es sikerével zárult összecsapás alatt a nézők provokálták Gunnar Prokopot, az osztrák klub menedzserét, akit több évvel ezelőtt tettleg bántalmaztak a Fáy utcában. A lefújást követően pedig a Hypo NÖ néhány játékosa felmászott a lelátóra, és verekedést kezdeményezett a maroknyi szurkolói csoporttal.
A Hypo NÖ tavaly nyáron kapott engedélyt, hogy szerepeljen a magyar élvonalban, azonban az osztrák sztárcsapat - amely korábban a közös cseh-szlovák pontvadászatban indult - sokak elégedetlenségére nem veszi komolyan a játékot: főleg a tartalékok lépnek pályára a bajnoki meccseken.
Tavaly ősszel, a Dunaferr elleni vereséget követően Prokop még azzal fenyegetőzött, hogy visszalépteti együttesét, de erre nem került sor.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!