Megműtötték a rögbi Beckhamjét

Index, MTI
2004.02.12. 10:35
Vállműtéten esett át Jonny Wilkinson, a világbajnok angol rögbiválogatott játékosa, aki a tavaly november 22-i döntőben a győztes mezőnygólt rúgta Ausztrália ellen.

A világbajnoki győzelem óta azonban Wilkinson folyamatosan nyak-, illetve vállfájdalmakra panaszkodott és csak percekre, egy-egy büntetőrúgás erejéig lépett pályára klubcsapatában, a Newcastle Falconsban.

"Kipihenem magam és jobb leszek, mint eddig voltam" - mondta az operációt követően Wilkinson, aki hat-nyolc hétig nem állhat csapata, illetve a válogatott rendelkezésére, így kihagyja a vasárnap kezdődő hat nemzet tornája-mérkőzést Rómában az olaszok ellen.

Wilkinson, a múlt évi rögbi-vb után vált világhírűvé, amikor az angol csapatot mezőnygóljaival világbajnoki címhez segítette. A szőke játékost leginkább frizurája és mesteri lövései miatt sokszor hasonlítják a szabadrúgás-specialista futballista sztárhoz, David Beckhamhez.

Wilkinsonnal kapcsolatos hír még, hogy alakját viaszfigura formájában megörökítették a londoni Madame Tussauds panoptikumban: az újdonságot szerdán leplezték le.