Judit
3 °C
6 °C

Akebono visszatér a K1-be

MTI
2004.02.19. 14:10
Visszatér a világ egyik legdurvább küzdősportjához, a K1-hez minden idők egyik legjobb szumósa, Akebono. A profi szumósként a legmagasabb - Yokozuna - szintet elérő versenyző március 27-én, a tokiói Saitama Super Arenában száll ringbe Japán egyik legjobb harcosával, Musashival, aki a múlt évben egészen a K1 döntőjéig menetelt.

A szumótól 2001-ben visszavonult, hawaii születésű Akebono egyszer már próbálkozott a K1 világában, ám a szilveszterkor megrendezett "gálamérkőzésen" vereséget szenvedett az amerikai Bob Sapptől.

A hárommenetesre tervezett ütközet első felvonásának végén a valamikor az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szerepelt, Bestia becenévre hallgató - maga is csaknem kétméteres és 170 kilós - Sapp padlóra küldte a 202 cm magas és 210 kilós Akebonót.

A 34 éves ex-szumós eleinte érvényesítette testi fölényét, s többször a sarokba szorította Sappet, ám a már régóta jelentős rajongótáborral rendelkező K1-es versenyző lábrúgásaival, illetve ütéseivel megrendítette ellenfelét, akinek az orra is elkezdett vérezni. Végül az első három perc lejárta előtt kétszer is kiütötte Akebonót, akinek másodszor már nem sikerült felállnia.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!