Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Két bronzérem az ökölvívó-Eb-n

MTI
2004.02.26. 23:32
A magyar csapat számára két bronzéremmel zárult a pulai ökölvívó Európa-bajnokság, miután a 48 kg-os Bedák Pál és a 60 kg-os Káté Gyula is vereséget szenvedett a csütörtöki elődöntőben.

Először Káté lépett ringbe és nagyon jól kezdett Dimitar Sztiljanov ellen. A bolgár azonban folyamatosan átvette az irányítást, majd a világbajnoki bronzérmes magyar ökölvívó továbbra is saját stílusában küzdött, azaz folyamatosan ment előre, de hátránya fokozatosan nőtt és végül Sztiljanov 34-25-re nyert.

A következő párban Bedák Pál ellenfele a címvédő orosz Szergej Kazakov volt. A mindössze 19 éves magyar bátran bokszolt, de a tapasztalt ellenfél nem hagyta kibontakozni. Az Európa-bajnok az első menetben négypontos előnyre tett szert, és bár ezt követően kiegyenlített volt a mérkőzés, rutinosan tartotta is ezt, sőt ha kellett, egy-két megelőző ütéssel újabb pontokat szerzett és végül 25-16-ra nyert. A csapat szereplését némi balszerencse is kísérte, de a két érem és az ezzel járó két olimpiai kvóta dicséretes. A bokszolók hozzáállása pedig reményt keltő, ha a hátralévő kvalifikációs versenyeken is legalább a pulaihoz hasonló felfogásban küzdenek, elérhető a hazai szövetség által tervezett 4-6 athéni hely megszerzése.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.