Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Tagadja az útlevél-hamisítást az orosz kosárlabdaklub

MTI
2004.03.03. 11:57
"Semmi törvénybe ütközőt nem tettünk. Volt egy kis egyeztetési hiányosság a grúz külügy- és belügyminiszter között, de ezt nekik kell megoldaniuk. Ez az egész vádaskodás a klubom lejáratására irányul - jelentette ki Sabtaj Kalmanovics, a női kosárlabda Euroligában címvédő orosz Jekatyerinburg milliárdos tulajdonosa.

Az amerikai játékosokkal teletűzdelt uráli egyesület két tengerentúli kosarasáról negyeddöntőbeli ellenfele, a Brno derítette ki, hogy grúz útlevelük hamis. Yolanda Griffith, illetve DeLisha Milton azért vette fel a kaukázusi ország állampolgárságát, mert a női elitsorozatban legfeljebb két nem európai játékos szerepelhet.

Kalmanovics leszögezte, alá veti magát a nemzetközi szövetség (FIBA) ítéletének.

Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzései közül csak a Jekatyerinburg és a Brno találkozója maradt el kedden - a Pécs nyert Bourges-ban, a Sopron kikapott Valenciennes-ben -, miután azt a FIBA a kipattant ügy miatt a jövő hétre halasztotta. A csehek azt kifogásolják, hogy a sztáregyüttes két amerikai klasszisa, a sorozat pontversenyében éllovas Yolanda Griffith, illetve DeLisha Milton érvénytelen grúz papírokat kapott, hogy európaiként szerepelhessen.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.