Tagadja az útlevél-hamisítást az orosz kosárlabdaklub

MTI
2004.03.03. 11:57
"Semmi törvénybe ütközőt nem tettünk. Volt egy kis egyeztetési hiányosság a grúz külügy- és belügyminiszter között, de ezt nekik kell megoldaniuk. Ez az egész vádaskodás a klubom lejáratására irányul - jelentette ki Sabtaj Kalmanovics, a női kosárlabda Euroligában címvédő orosz Jekatyerinburg milliárdos tulajdonosa.

Az amerikai játékosokkal teletűzdelt uráli egyesület két tengerentúli kosarasáról negyeddöntőbeli ellenfele, a Brno derítette ki, hogy grúz útlevelük hamis. Yolanda Griffith, illetve DeLisha Milton azért vette fel a kaukázusi ország állampolgárságát, mert a női elitsorozatban legfeljebb két nem európai játékos szerepelhet.

Kalmanovics leszögezte, alá veti magát a nemzetközi szövetség (FIBA) ítéletének.

Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzései közül csak a Jekatyerinburg és a Brno találkozója maradt el kedden - a Pécs nyert Bourges-ban, a Sopron kikapott Valenciennes-ben -, miután azt a FIBA a kipattant ügy miatt a jövő hétre halasztotta. A csehek azt kifogásolják, hogy a sztáregyüttes két amerikai klasszisa, a sorozat pontversenyében éllovas Yolanda Griffith, illetve DeLisha Milton érvénytelen grúz papírokat kapott, hogy európaiként szerepelhessen.